Het Equinox Collective is nu écht geboren!

By Published On: 10 april 2024

Op 28 maart werd het Equinox Collective écht boven het doopvont gehouden. Je zou kunnen stellen dat het op 20 maart bij de lente equinox geboren werd en dat het daarvoor een maand of 9 veilig in de baarmoeder heeft doorgebracht. Het werd tijdens die ganse periode goed beschermd door oprichters Kim Oostvogels, Bob Vanderstukken en An Baert. Ook de rest van het team waaronder Valerie Carette, Sara Leysen, Bart Oste en Jef Cumps kwamen regelmatig samen om de nodige voorbereidingen te treffen.

Net voor de paasvakantie mochten de toekomstige nonkels en tantes het dan al eens bewonderen tijdens onze partnerdag. Hierbij gingen we voor een eerste keer in co-creatie om te leren wat het kindje allemaal nodig heeft om te groeien.

Het kindje komt namelijk met een manifest dat ons duidelijk richting geeft, maar ook heel wat uitdagingen die we niet alleen aankunnen. Daarom deze partnerdag! ‘It takes a village to raise a child’, weet je wel!

Ons Manifest

We overschrijden als samenleving planetaire grenzen, oude structuren en paradigma’s staan op instorten, heel wat mensen haken af of vallen uit. De moderniteit loopt op zijn laatste benen.

Als collectief ambiëren we een radicaal regeneratieve samenleving voorbij incrementele, goedbedoelde, ontoereikende, contraproductieve duurzaamheidsintenties.

We doen dit door transitieprocessen te faciliteren op individueel, team-, organisatie-, netwerk- en samenlevingsniveau in de rol van facilitator, moderator, coach, teamcoach, expert, consultant, projectleider, trainer en/of architect.

Als groeiend actienetwerk ontsluiten we een rijke diversiteit aan mensen, organisaties, vaardigheden en expertise en investeren we continu in onze samenwerkingspraktijk waardoor 1 plus 1 steeds meer wordt dan 3. We bouwen ons netwerk uit volgens de 7 ethische maatstaven van coöperatief ondernemen.

Deze samenkomst was alvast een mooie, warme en verbindende start waarbij we, naast de Equinoxers, samen met de volgende mensen en organisaties aan de slag gingen om te bekijken wat het betekent om dit manifest in de wereld te zetten.

JUST. (Liesbeth Volders en Jullien Topal), And Now What (Anne Bille en Neil Davidson), Emagine Life, Damien Versele, Eddy Van Hemelrijck, Simon Luyts, Susanne Op de Beeck, Dieter Dehaes, Xenia Orgielewski, Marie-Hélène Elleboudt, Anje Claeys, Ingrid Larik, Dorothy Mingneau, Lien Verschooten en François Stuyts.

Deel dit bericht!

Follow us

Een kort overzicht van de onderwerpen die in dit artikel worden behandeld.

Getriggerd…

Wil je graag aan de slag met ons?

Neem dan contact op!

Laatste berichten